een oase van rust voor lichaam & geest

Welkom in Tayata yogastudio

In de Tayata yogastudio werken we via eenvoudige bewegingen en ademhaling aan gezondheid en geluk van lichaam en geest. Yoga vermindert de spanning in je lichaam, verbetert je vitaliteit en versterkt je rug. Yoga verlicht ook de spanning in je geest en brengt meer balans in je leven. Het is een pad naar bewustwording.

Ik heb heel lang Lu Jong beoefend en onderwezen. Dit is authentieke Tibetaanse helende yoga, die teruggaat op een traditie van duizenden jaren oud. Ik ben dankbaar voor deze basis.

Nu geef ik Body Mind yoga. Body Mind werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de stress problemen van deze tijd. De grootste oorzaak van stress ligt meestal niet in de buitenwereld, maar in de manier waarop wij de gebeurtenissen ervaren en interpreteren. Bekijk je alles vanuit de bril van perfectionisme of competitie? Jezelf moeten bewijzen, nooit genoeg zijn, jezelf vergelijken met anderen? Dan heb je zeker veel stress!!

Veerkracht & Balans

Anders omgaan met stress

Stress vindt zijn oorzaak in onze geest, maar beïnvloedt alle aspecten van ons lichaam: spierspanning, bloeddruk, ademhaling, immuunsysteem, slaap… In Body Mind leren we onze stress kennen, de invloed ervan op ons lichaam en manieren om dit te transformeren.

De oefeningen zijn vooral bewegingen met een aangepaste ademhaling. We leren voelen waar de spanning vastzit, met wat het te maken heeft en hoe we het kunnen transformeren. Het is een geleidelijk proces van bewustwording en opnemen van verantwoordelijkheid.

Het is een fijne manier om je leven in handen te nemen, om jouw stress niveau te verminderen en te leven vanuit je kern. Iedereen heeft baat bij yoga. Je hoeft daarvoor niet lenig te zijn of een speciale interesse in spiritualiteit te hebben.

2 soorten workshops

Body Mind Yoga

Body Mind yoga op dinsdagavond of woensdagochtend

Body Mind yoga op dinsdagavond of woensdagochtend

Een aantal weken werken we in een vaste kleine groep. We leren een basisset aan van oefeningen en ademhalingen. In elke les zijn er ook specifieke oefeningen, aangepast aan het thema. Elke reeks is anders opgebouwd, omdat we altijd werken met wat er leeft in de groep. Voorbeelden van thema’s: omgaan met stress, transformatie van emoties, ontspannen schouders, ...

Body Mind Intensive

Body Mind Intensive

Dit intensief traject van drie zaterdag namiddagen geeft je de kans om stil te staan, bewust te worden en tot rust te komen. Met een vast groepje doen we verschillende cirkels van praten, bewegen, ademen, visualiseren, steeds dieper. Ideaal in de winter, een periode van introspectie om een nieuwe lente voor te bereiden.

Yogakalender met data

Elke Body Mind reeks is anders en focust op een specifiek thema. Je kan dus steeds een reeks volgen, om het even of je er al ervaring mee hebt of niet.

Tibetaanse bewegingskunst

zachte en krachtige vorm

Tibet is het land waar ik kan herbronnen, waar ik connectie kan maken met de oeroude energieën van vrede en kracht. Daarom ben ik heel blij om ook lessen te kunnen geven in Seamm Jasani en Boabom. Dit zijn Tibetaanse bewegingsvormen uit oeroude tijden, voor het Boeddhisme er zijn intrede deed.

Seamm Jasani is een zachte bewegingsvorm, die zorgt voor vitaliteit en verjonging. Boabom is een krachtige vorm, die vooral je innerlijke kracht en energie versterkt.

Ondertussen zijn wij met een groep op weg op het pad van Boabom. Ik zal geen nieuwe groepen meer opstarten, maar ik bied het wel aan als workshop op aanvraag, bv in het kader van teambuilding, in een vereniging … Vraag info!

dit is wat mensen vertelden na een les

Barbara

Het lijkt wel of mijn lichaam glimlacht.

Lies

Mijn lichaam en geest zeggen ‘mercikes’.

Geert

Ik ben blij dat het zo'n eenvoudige oefeningen zijn. Je kan het gewoon gebruiken in je dagelijks leven!