een oase van rust voor lichaam & geest

Welkom in Tayata yogastudio

In de Tayata yogastudio werken we via eenvoudige bewegingen en ademhaling aan gezondheid en geluk van lichaam en geest. Yoga vermindert de spanning in je lichaam, verbetert je vitaliteit en versterkt je rug. Yoga verlicht ook de spanning in je geest en brengt meer balans in je leven. Het is een pad naar bewustwording.

Ik heb heel lang Lu Jong beoefend en onderwezen. Dit is authentieke Tibetaanse helende yoga, die teruggaat op een traditie van duizenden jaren oud. Ik ben dankbaar voor deze basis.

Nu geef ik Body Mind yoga. Body Mind werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de stress problemen van deze tijd. De grootste oorzaak van stress ligt meestal niet in de buitenwereld, maar in de manier waarop wij de gebeurtenissen ervaren en interpreteren. Bekijk je alles vanuit de bril van perfectionisme of competitie? Jezelf moeten bewijzen, nooit genoeg zijn, jezelf vergelijken met anderen? Dan heb je zeker veel stress!!

Veerkracht & Balans

Anders omgaan met stress

Stress vindt zijn oorzaak in onze geest, maar beïnvloedt alle aspecten van ons lichaam: spierspanning, bloeddruk, ademhaling, immuunsysteem, slaap… In Body Mind leren we onze stress kennen, de invloed ervan op ons lichaam en manieren om dit te transformeren.

De oefeningen zijn vooral bewegingen met een aangepaste ademhaling. We leren voelen waar de spanning vastzit, met wat het te maken heeft en hoe we het kunnen transformeren. Het is een geleidelijk proces van bewustwording en opnemen van verantwoordelijkheid. Ook relaxatie en meditatie horen erbij.

Het is een fijne manier om je leven in handen te nemen, om jouw stress niveau te verminderen en te leven vanuit je kern. Iedereen heeft baat bij yoga. Je hoeft daarvoor absoluut niet lenig te zijn. Het besef dat ontspanning van geest en lichaam belangrijk is, en het verlangen naar bewustwording vormen een goeie motivatie.

Body Mind Yoga

Bijeenkomen in verbinding

 

In Body Mind Yoga werken we in kleine, vaste groepjes.

Telkens een reeks van vijf keer, op maandagavond, dinsdagavond of woensdagochtend.

Prijs voor een reeks van 5 keer: 60 euro.

Aangezien yoga vooral gaat over bewustwording, wordt daar veel aandacht aan besteed in elke les.

YOGAKALENDER

combinatie van Inner Yoga en Body Mind Yoga

Traject Bewustwording

In Tayata is het grote thema BEWUSTWORDING. En daartoe is een traject ontwikkeld waar je zowel individuele sessies Inner Yoga/Stress Formatting volgt, als Body Mind Yoga in groepjes.

De start ligt in één of meerdere individuele sessies.

dit is wat mensen vertelden na een les

Getuigenissen

Barbara

Het lijkt wel of mijn lichaam glimlacht.

Lies

Mijn lichaam en geest zeggen ‘mercikes’.

Geert

Ik ben blij dat het zo'n eenvoudige oefeningen zijn. Je kan het gewoon gebruiken in je dagelijks leven!