Tayata

het begin van de Tibetaanse medicijnmantra, heling voor lichaam en geest

TAYATA is het begin van de Tibetaanse medicijnmantra, heling voor lichaam en geest.

Ooit twijfelde ik of ik geneeskunde of psychologie zou studeren, lichaam of geest. Ik koos toen voor klinische psychologie, en ik ben nog steeds blij dat ik deze studie aan de KUL gevolgd heb. Het biedt een degelijke basis.

Algauw miste ik in mijn werk wel de lichamelijke component. Lichaam en geest vormen een onscheidbare eenheid. Alle emoties en gedachten worden in het lichaam uitgedrukt, niet enkel in taal en mimiek, maar tot in de kleinste aspecten van onze fysiologie. En alle lichamelijke gewaarwordingen beïnvloeden ook onze psychologische toestand. In mijn zoektocht naar een aanvullende werkwijze ontdekte ik zeer veel waardevolle methodes, die mij verrijkt hebben.

Mijn vele reizen en opleidingen brachten mij ook in contact met de spirituele dimensie.

Uiteindelijk heb ik zelf twee methodes ontwikkeld, Stress Formatting (samen met Jolanda Arts) & Body Mind yoga, en ik blijf er nog steeds zo enthousiast over dat ik het wil delen!

Annemie Vanneste

klinisch psychologe, stress formatting practitioner, body mind yoga

Ik studeerde klinische psychologie aan de KUL, en volgde sindsdien ontelbare opleidingen die een aanvulling konden betekenen in mijn werk.

Ik volgde o.a. de opleiding Herborist in Syntra Kortrijk, en Fytotherapie in de Sorag Academie.

Samen met Jolanda Arts ontwikkelde ik de methode Stress Formatting en richtte ik de ASF op, de beroepsvereniging voor Stress Formatting Practitioners.

Tibetaanse yoga leerde ik bij Tulku Lobsang, Alejandro Chaoul-Reich, Laura Shekerjian, Dr. Pasang Y. Arya. Tibetaanse krijgskunst leerde ik bij Asanaro, Yemado en Fernando Sayani.

Ik volg les over de oude wijsheden uit India bij Christopher Wallis, Seth Powell, Jim Mallinson, Finnian Gerety en Christopher Tomkins.

Niet enkel het energetisch lichaam boeit me, maar ook het fysiek lichaam, tot in de kleinste details van de (neuro)fysiologie.

Verder vormen mijn reizen een grote inspiratie in mijn werk. Vooral Azië (bv Tibet, Mustang, Siberië, Tajikistan, Pakistan en India), maar ook Zuid-Amerika, Arabische landen (bv Jemen) en Afrika (Ethiopië). In Tayata neem ik jou mee op een innerlijke reis naar jezelf, naar je Zelf.

Welkom in Tayata!

de praktijk, de yogastudio, de academie

De praktijk

De praktijk

stress formatting
individuele sessies, ook via ZOOM

De yogastudio

De yogastudio

Body Mind yoga
groepslessen

De academie

De academie

professionele opleiding stress formatting
in kleine groepjes