professionele opleiding & bijscholingen

Ook jij kan stress formatting practitioner worden!

Stress Formatting is een methode die werkt met acu-holding, het houden van de meridiaanpunten op een specifieke manier. Dit helpt om de persoon van stress te bevrijden.

Zowel voor de klant als voor de Stress Formatting Practitioner is het een heel aangename manier van werken.

Deze opleiding richt zich naar professionelen die hun werk wensen te verdiepen en/of mensen die zelf het proces van stress formatting hebben doorgemaakt en dit werk willen doorgeven aan anderen.

Houd er rekening mee dat het een heel intense opleiding is, naar inhoud maar vooral naar persoonlijk groeiproces!

een intensief traject van 4 jaar

fundamenten van de opleiding

De professionele opleiding tot Stress Formatting Practitioner loopt over vier jaar, een volle dag in de week. In elk jaar zijn er ook acht individuele sessies, apart af te spreken op een moment dat past voor jou.  Verder moet je ook voldoende studie- en oefentijd voorzien.

Mensen die deze opleiding aanvatten, hebben echt de bedoeling om te werken als Stress Formatting Practitioner en lid te worden van de ASF: Associatie Stress Formatting. De collega’s komen geregeld bijeen om zich te blijven verbinden en de nieuwe evoluties in het veld te volgen.

 

Anatomie en fysiologie

Anatomie en fysiologie

Alle systemen van het menselijke lichaam komen aan bod, met focus op het brein en op de cel: input - verwerking - output. Het is belangrijk dat je super geïnteresseerd bent om te snappen hoe alles functioneert en met elkaar verbonden is.

Stress Formatting

Stress Formatting

De methode van Stress Formatting bestaat uit zachte spiermonitoring en acu-holding, het zachtjes aanraken van energetische punten. Je leert formatteren en transformatiebalansen uitvoeren. Elke lesdag geef en krijg je een sessie.

Communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden

Onze tool is Stress Formatting. Maar het is ook heel belangrijk om communicatieve vaardigheden te oefenen, zoals luisteren, empathie. Werken vanuit zelfkennis en gecenterd zijn. De theorie wordt ingeoefend via rollenspel e.a.

Body Mind werk

Body Mind werk

We nemen ruim de tijd om via lichamelijke oefeningen, ademhaling, visualisatie en meditatie ons eigen lichaam en geest te leren kennen en in beweging te brengen.

Persoonlijk groeiproces

Persoonlijk groeiproces

Dit is de belangrijkste component van de opleiding. Het eigen groeiproces komt in elke les aan bod, en vooral in de Body MInd yoga en individuele sessies. Het eigen groeiproces is de basis van het beroep.

Stage & eindwerk

Stage & eindwerk

In de practica en vooral in de stages leer je het beroep ten volle. Het eindwerk is een weerslag van jouw persoonlijk proces en toont dat je zelfstandig kunt werken en thema's aanpakken.

de begeleiders op je reis

Het team

Alle lesgevers zijn enthousiaste en bekwame mensen, die veel ervaring hebben in hun vak. Ze verweven theorie en praktijk in hun lessen en begeleiden jou op je pad.

Annemie Vanneste

Annemie Vanneste

stress formatting practitioner, klinisch psychologe, yoga teacher, medegrondlegger van Stress Formatting

Dany Wouters

Dany Wouters

stress formatting practitioner, regentes L.O., Hendrickx methode, dansante fysiotherapie, Pilates

Jolanda Arts

Jolanda Arts

stress formatting practitioner, verpleegkundige, supervisor, medegrondlegger van Stress Formatting

Word stress formatting practitioner

zin in een nieuwe uitdaging?

Het professioneel traject is enkel voor mensen die al geruime tijd een persoonlijk traject volgden bij Annemie Vanneste. Vraag info.

een blik achter de schermen

sfeerbeelden

Meer info?

Geregistreerd merk

Stress Formatting® een geregistreerd merk in het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Deze naam mag enkel gebruikt worden door personen die de vierjarige opleiding volgden en lid zijn van de Associatie Stress Formatting (ASF).

Opleidingsverantwoordelijke

Annemie Vanneste (België)

Beroepsvereniging

Afgestudeerden worden lid van de beroepsvereniging Associatie Stress Formatting. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over de methode.